WordPress media locatie wijzigen

Gemiddelde leestijd: 1 min

Waar slaat WordPress de afbeeldingen op?

Vraagt u zich af waar WordPress de afbeeldingen van uw website opslaat? In dit artikel leggen we uit hoe en waar WordPress afbeeldingen opslaat en hoe je de media-locatie kan wijzigen.

Standaard slaat WordPress al uw afbeeldingen en media-uploads op in wp-content/uploads/ op uw server. Alle uploads zijn georganiseerd in maand- en jaarmappen. Al uw mediabestanden die in maart 2020 zijn geüpload, worden bijvoorbeeld opgeslagen in:  /wp-content/uploads/2020/03/

U kunt deze mappen bekijken door met een FTP-client (Zoals Filezilla) verbinding te maken met uw WordPress-site.

WordPress voegt ook informatie toe over uw uploads in de database. Deze informatie over uw uploads wordt in de database opgeslagen binnen de post table.

Als u uw bestanden van de server verwijdert met behulp van een FTP-client, worden ze van uw server verwijderd, maar niet uit de WordPress-database. Die afbeeldingen blijven op uw WordPress-site verschijnen als gebroken links.

Wilt u niet dat WordPress de afbeeldingen opslaat op basis van maand en jaar dan kunt u dat wijzigen onder Instellingen–>Media

Wijzig de upload locatie

Er kunnen verschillende redenen zijn om de upload locatie te wijzigen.
WordPress 3.4 en lager had de mogelijkheid om vanuit het CMS direct het media-path te wijzigen. WordPress 3.5 en hoger gaat op een andere manier.

Stap 1. Open het wp-config.php bestand in de root directory (vaak public_html) op uw server.
Step 2. Voeg de volgende regel toe aan uw wp-config.php

define( ‘UPLOADS’, ‘wp-content/uploads’ );

wp-content/uploads is de standaard locatie voor media. Hier kunt u uw eigen folder opgeven zoals:
define( ‘UPLOADS’, ‘afbeeldingen’ );

Stap 3. Sla het bestand op

Deze regel laat WordPress weten welke folder gebruikt dient te worden voor uw uploads.

heeft u hulp nodig bij deze wijziging? neem dan contact met ons op.