Wat zijn WordPress revisies en hoe gebruik je deze?

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 8 min

Telkens wanneer je een concept opslaat of een reeds gepubliceerde WordPress pagina of bericht bijwerkt, maakt het Content Management Systeem (CMS) automatisch een revisie aan. Wanneer deze functie is ingeschakeld, kan het voorkomen dat je belangrijk werk verliest. Helaas kunnen WordPress revisies na verloop van tijd onnodige opslagruimte in beslag nemen en uiteindelijk de prestaties van jouw site schaden.

Gelukkig zijn er methoden die je kunt gebruiken om de negatieve effecten die deze opgeslagen revisies op jouw site hebben te minimaliseren. Bijvoorbeeld, naast het verwijderen, uitschakelen of beperken, kun je ook je revisies database optimaliseren.

In deze gids zullen we je kennis laten maken met WordPress revisies en uitleggen waar je ze kunt vinden. Daarna zullen we je uitleggen hoe je revisies kunt gebruiken en hoe je kunt voorkomen dat ze een negatieve invloed hebben op je site.

WordPress Revisies

WordPress revisies leggen automatisch alle wijzigingen vast die je aanbrengt in pagina’s of berichten op jouw website. Een nieuwe kopie van een pagina wordt standaard elke 60 seconden aangemaakt, evenals elke keer dat je op de knoppen Concept opslaan, Publiceren, of Bijwerken klikt.

WordPress revisies zijn nuttig voor elke site-eigenaar. Ze dienen als back-ups die je kunt herstellen in het geval van een onverwachte onderbreking, zoals het per ongeluk sluiten van jouw browser tabblad of een stroomstoring.

Ze stellen je ook in staat om terug te keren naar oudere versies van jouw inhoud. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken dat een post niet meer zo goed presteert als vroeger, en je wilt een aantal recente wijzigingen terugdraaien.

Revisies zijn ook erg handig als je een team hebt dat aan de inhoud van je website werkt. Naast het feit dat je kunt zien welke post/pagina wijzigingen zijn gemaakt, registreert de WordPress revisies functie ook de gebruikersnaam en tijdstempel van deze wijzigingen. Dit kan de transparantie verhogen en het samenwerken aan redactioneel werk makkelijker maken.

Waar vind je revisies in WordPress

Voordat we de verschillende manieren bespreken waarop je de revisies instellingen in WordPress kunt gebruiken en wijzigen, is het belangrijk om eerst te begrijpen waar je ze kunt vinden. In het editor scherm van je bericht of pagina, ga naar het rechter menu en klik op het Document tabblad.

Als revisies zijn ingeschakeld, en er zijn wijzigingen aangebracht, dan zie je het aantal revisies onder de sectie Status & zichtbaarheid.

Klik hierop om naar de pagina Revisies te gaan, waar je alle opgeslagen bewerkingen kunt bekijken en twee revisies naast elkaar kunt zetten. Je ziet twee kolommen: de linker toont de vorige versie van de post of pagina, en de rechter toont de versie die je hebt geselecteerd.

Je kunt de revisieschuif gebruiken om door de verschillende herstelpunten te bladeren. Dit systeem markeert de inhoud die werd toegevoegd (plusteken en groen) of verwijderd (minteken en rood).

Als je de bestaande versie wilt behouden en wilt terugkeren naar het editorscherm zonder wijzigingen aan te brengen, dan kun je dit doen door eenvoudigweg te klikken op de titel van het artikel of op de link Return to editor bovenaan het scherm.

Terugkeren naar een oudere revisie in WordPress

Soms wil je in WordPress aangebrachte wijzigingen ongedaan maken. Wanneer dit gebeurt, kan je dit met WordPress revisies snel en gemakkelijk doen.

Standaard geeft WordPress de revisies voor een post of pagina opeenvolgend weer. Als je echter niet-opeenvolgende wijzigingen wilt bekijken of vergelijken, kun je dit doen door de optie Compare any two revisions boven in het scherm te selecteren:

Selecteer dan de versie waarmee U wilt vergelijken. Als je klaar bent met het bekijken en vergelijken van revisies, kun je een oudere versie terugzetten door op Restore This Version te klikken.

Als u op deze knop klikt, wordt automatisch de versie hersteld waarmee u vergelijkt – de versie die in de rechterkolom van het revisiescherm wordt getoond.

Hoe schakel je WordPress Revisies In?

Normaal gesproken zijn WordPress revisies standaard ingeschakeld. Echter, afhankelijk van uw hosting provider of het proces dat is gebruikt om WordPress te installeren, kan deze functie zijn uitgeschakeld. Het is ook mogelijk dat u of iemand anders in uw team het op een bepaald punt heeft uitgeschakeld.

Hoe dan ook, als je revisies in WordPress wilt inschakelen, kun je dit handmatig doen door het bestand wp-config.php in de hoofddirectory van jouw site te bewerken. Je kunt dit doen via een Secure File Transfer Protocol (SFTP) client. Je kan dit ook bij de File Manager tool gebruiken.

Als je het bestand hebt gevonden en geopend, zoek dan naar de volgende regel code

define('WP_POST_REVISIONS', false);

Verander de waarde false in true.
Als er geen regel als deze is, voeg dan het volgende toe boven waar “ABSPATH” staat en “/* That’s all, stop editing! Happy publishing. */”

define('WP_POST_REVISIONS', true);

Vergeet niet om het bestand op te slaan.

Wanneer je nu weer inlogt in WordPress, zou je moeten zien dat de revisies functie is ingeschakeld. Om er zeker van te zijn dat het werkt, open de editor voor een pagina of bericht en controleer de Revisies optie onder het Document tabblad.

Hoe WordPress Revisies Uitschakelen

Omgekeerd kan het zijn dat je revisies in WordPress helemaal wilt uitschakelen. Houd in gedachten dat u deze functie ook ingeschakeld kunt houden en revisies kunt beperken of verwijderen om de hoeveelheid ruimte die ze innemen in jouw database te minimaliseren. We zullen bespreken hoe dit te doen in de volgende sectie.

Echter, als je geen doel of gebruik vindt voor deze functie, kun je het volledig uitschakelen. Om dit te doen, gebruik je dezelfde methode die we hierboven besproken hebben, namelijk het bewerken van het wp-config.php bestand van jouw site. Het enige verschil is dat de waarde op false moet worden gezet in plaats van true.

Als jij je niet op je gemak voelt bij het bewerken van jouw wp-config.php bestand, kan je ook revisies in WordPress uitschakelen met behulp van een lichtgewicht plugin zoals Disable Post Revision. Nadat je deze tool hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kan je er toegang toe krijgen door naar Instellingen > Schrijven in jouw WordPress dashboard te gaan:

Selecteer de post types waarvoor je revisies wilt uitschakelen, en sla dan je wijzigingen op. Dat is het!

Hoe de Revisiedatabase in WordPress te optimaliseren

Hoe langer je jouw site beheert, hoe meer revisies je waarschijnlijk in jouw database hebt opgeslagen. Als je jarenlang jouw inhoud hebt bijgewerkt en bewerkt, zal je natuurlijk veel revisies verzamelen.

Als je bijvoorbeeld een oudere site hebt, is het niet ongebruikelijk dat je meer dan 100 revisies hebt op de oudste of vaak bijgewerkte pagina’s. Laten we zeggen dat je 800 pagina’s en berichten op je site hebt. Als elk van deze 100 revisies heeft, komt dit neer op meer dan 80.000 items in jouw database. Het is een veel voorkomend probleem in WooCommerce winkels ook.

Zo’n opeenhoping kan snel gebeuren en vindt plaats achter de schermen. Gelukkig zijn er, naast het volledig uitschakelen van revisies, een paar methoden die je kunt gebruiken om je WordPress revisies te optimaliseren. Deze omvatten:

• WordPress revisies verwijderen
  • WordPress revisies beperken

In de volgende secties zullen we je doornemen hoe je elk van deze taken kunt uitvoeren, zowel handmatig als met een plugin.

Als je aan een nieuwe website werkt, kun je het volgende gedeelte over het beperken van WordPress revisies overslaan, aangezien je geen bestaande revisies hoeft te verwijderen. Als je echter een bestaande website heeft die al een tijdje in de lucht is, is het de moeite waard om jouw revisies op te schonen en alle ongebruikte of verouderde revisies te verwijderen.

Hoe verwijder je WordPress Revisies?

Je kunt twee methoden gebruiken om revisies van jouw site te verwijderen: handmatig of via een plugin. Wij raden het gebruik van een plugin aan omdat het sneller is en je de bestanden van je site niet hoeft aan te passen.

Als je echter een ontwikkelaar bent en een meer geavanceerde methode wilt, kun je revisies ook handmatig verwijderen. We zullen beide methodes hieronder bespreken.

Hoe verwijder je WordPress herzieningen met behulp van een plugin
Als je jouw revisies in WordPress wilt verwijderen met behulp van een plugin, zijn er een paar opties om uit te kiezen. Wij raden aan WP-Sweep te gebruiken.

WP-Sweep is een gratis, eenvoudig te gebruiken tool waarmee je snel en eenvoudig oude revisies in jouw database kunt opschonen. Om het te installeren, navigeer je naar Plugins > Nieuwe plugin in je WordPress dashboard. Zoek naar de plugin, selecteer vervolgens Nu installeren en Activeren:

Ga vervolgens naar Tools > Sweep:

Op dit scherm zie je een lijst van revisies en het totale aantal dat bestaat. Als je op Details klikt, krijg je toegang tot een lijst van berichten die zullen worden beïnvloed.

Zodra je deze informatie hebt bekeken en er zeker van bent dat niets belangrijks zal worden verwijderd, klik je op de knop Vegen. Herhaal dit proces voor elk item op de lijst. Terwijl je door je revisies ‘veegt’, zal een dialoogvenster het aantal revisies weergeven dat wordt verwerkt.

Merk op dat om prestatieredenen, deze plugin slechts 500 items per keer weergeeft. Als je een oudere site hebt, kun je veel meer revisies verwachten dan in ons voorbeeld, aangezien we een test site gebruiken voor deze demonstratie.

Hoe verwijder je handmatig WordPress Revisies?

Je kunt WordPress revisies ook handmatig verwijderen. Er zijn twee manieren om dit te doen: met behulp van een plugin, of het verwijderen van vermeldingen rechtstreeks uit de database. Wij raden het gebruik van de tweede methode alleen aan als je een ontwikkelaar bent en de installatie van een andere plugin wilt vermijden.

Voor de eerste methode, download en activeer de gratis Simple Revisions Delete plugin. Het heeft geen admin of instellingen pagina. Om het te gebruiken, ga naar de pagina/post editor, en je zult een Verwijder link vinden naast elke revisie.

Nu kan je het controleren en handmatig revisies verwijderen die je niet nodig hebt. Het is een goede oplossing om je revisies te micro-managen.

Als je de tweede, meer geavanceerde aanpak verkiest, dan kun je verder gaan door phpMyAdmin te openen en een SQL query uit te voeren. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met deze methode. Er zijn veel slechte stukjes code die rondzwerven op de WordPress repository forums. Sommige daarvan kunnen uiteindelijk iets belangrijks op jouw site verwijderen. Of erger nog, ze kunnen jouw site helemaal plat leggen.

Om veilig post revisies te verwijderen in WordPress via een query, log je in op jouw phpMyAdmin account, selecteer je jouw WordPress database in het linkerpaneel, en klik je op het SQL tabblad.

U kunt dan een commando invoeren om op uw WordPress database uit te voeren. In het opdrachtvak voer je het volgende in:

DELETE FROM wp_posts WHERE post_type=”revision”;

Je moet wp_ vervangen door wat je gebruikt als voorvoegsel voor jouw WordPress database. Klik dan op Go om het commando uit te voeren. Alle revisies die je in je database had zullen nu worden verwijderd.

Een andere optie die je wellicht bevalt als je een WordPress ontwikkelaar bent, is het verwijderen van jouw post revisies met WP-CLI. Hier is een voorbeeld van een WP-CLI commando dat je zou kunnen gebruiken:

$ wp post delete $(wp post list --post_type='revision' --format=ids)

Je kunt meer lezen over het wp post delete commando in de WP-CLI documentatie.

Houd in gedachten dat het verwijderen van oude revisies uit je database WordPress niet zal stoppen met het aanmaken ervan voor toekomstige pagina’s en berichten. Daarom is het een slim idee om het aantal opgeslagen revisies te beperken, zodat ze in de toekomst niet uit de hand lopen.

Hoe beperk je revisies in WordPress?

Door het aantal toegestane WordPress revisies te beperken, kun je het aantal keren dat je jouw database moet opschonen tot een minimum beperken. Net als bij het verwijderen van WordPress revisies, kunt u dit handmatig doen of met behulp van een plugin.

Hoe WordPress Revisies Beperken Met Gebruik Van Een Plugin
Als je liever een plugin gebruikt om WordPress revisies te beperken, dan kun je de gratis WP Revisions Control plugin gebruiken. Deze plugin stel je in staat om het aantal WordPress revisies te beperken of helemaal uit te schakelen.

Zodra het is geïnstalleerd en geactiveerd op jouw site, kan je post revisies beperken door te navigeren naar Instellingen > Writing in jouw admin dashboard, en vervolgens te klikken op het tabblad:

Stel vervolgens het aantal revisies in voor elk post type. Als je een aangepast post type hebt, kan je het hier ook zien staan.

Er is geen limiet aan het aantal revisies dat je kunt instellen. Aan de andere kant, het instellen op 0 zal revisies voor dat post type helemaal uitschakelen. Als je klaar bent, klik dan op de Save Changes knop onderaan het scherm, en je bent klaar om te gaan.

Hoe beperk je handmatig revisies in WordPress

Om handmatig een limiet in te stellen op het aantal revisies dat je toestaat in WordPress, kan je de code in jouw wp-config.php bestand bewerken. Zoals we eerder vermeldden, afhankelijk van jouw host, kan je dit doen via cPanel en Bestandsbeheer of een SFTP client.

Na het openen van uw wp-config.php bestand, voeg je de volgende regel code toe:

define('WP_POST_REVISIONS', 3);

Wij hebben 3 als voorbeeld waarde gebruikt hierboven, maar je kunt dit getal veranderen om aan te geven hoeveel revisies je wilt dat jouw database opslaat per pagina of post. Sla het bestand op als je klaar bent, en upload het opnieuw naar de server.