Wat is KernelCare en waarom zou je het gebruiken?

Gemiddelde leestijd: 2 min

Wat is een kernel?

De kernel is de centrale module van een besturingssysteem (OS). Het is het deel van het besturingssysteem dat als eerste wordt geladen en het blijft in het hoofdgeheugen. Omdat het in het geheugen blijft, is het belangrijk dat de kernel zo klein mogelijk is en toch alle essentiële services levert die nodig zijn voor andere delen van het besturingssysteem en de applicaties.

Met andere woorden, de kernel is een van de allerbelangrijkste onderdelen van het besturingssysteem. Het is verantwoordelijk voor geheugenbeheer, processen, taakbeheer en schijfbeheer. Meer nog, het is eigenlijk de kernel die de systeemhardware verbindt met de applicatiesoftware.

Wat is KernelCare en waarom is het belangrijk?

Nu je begrijpt hoe belangrijk de kernel is, moet een verantwoordelijke systeembeheerder er altijd voor zorgen dat deze up-to-date blijft. Door de nieuwste kernelupdates en kernelbeveiligingspatches te installeren, kun je mogelijke problemen mogelijk vermijden of minimaliseren.

Het handmatig up-to-date houden van je kernels kan uren duren. Naast downtime van de server kan het stress veroorzaken bij zowel systeembeheerders als clients.

Na het toepassen van kernelupdates en -patches moet een server opnieuw worden opgestart. Dergelijke herstart moet meestal tijdens de daluren worden uitgevoerd. Deze extra stress is nooit welkom, maar het helemaal vermijden van het opnieuw opstarten van de server kan een overvloed aan problemen en beveiligingsproblemen veroorzaken.

Soms, na een herstart, kan de server problemen ondervinden en niet gemakkelijk terugkomen. Het oplossen van dergelijke problemen kan uren duren. Soms moet een systeembeheerder de kernelupdates die ze hebben toegepast terugdraaien om de server zo snel mogelijk online te krijgen.

Maar wat kan er worden gedaan om deze problemen te minimaliseren?

Dit is waar KernelCare om de hoek komt kijken. KernelCare biedt een service die beveiligingsproblemen in de actieve kernel verhelpt zonder downtime of serviceonderbrekingen te creëren. Met KernelCare op je server geïnstalleerd, worden beveiligingsupdates automatisch elke 4 uur op een draaiende server (live server) toegepast, zonder downtime. Hierdoor is het volledig overbodig om de server opnieuw op te starten na het maken van updates.

KernelCare Details, Features, & Requirements

Voordat je aan de slag kunt gaan met KernelCare, moet je ervoor zorgen dat je huidige besturingssysteem wordt ondersteund.

Supported Operating Systems Include:

• CentOS/RHEL 5, 6 and 7
  • Cloud Linux 5 and 6
  • OpenVZ
  • Virtuozzo
  • PCS
  • Debian 6 & 7
  • Ubuntu 14.04.

KernelCare’s Top 6 Features

De volgende lijst bevat 6 van de belangrijkste functies van KernelCare. Als je je afvraagt ​​of KernelCare de juiste keuze is, bekijk dan deze ingebouwde voordelen.

Geautomatiseerde kernel-patching, zonder opnieuw opstarten
Als KernelCare op je server is geïnstalleerd, worden alle kernelbeveiligingsupdates automatisch toegepast zodra de patch beschikbaar is. Hierdoor is opnieuw opstarten niet meer nodig, wat in feite downtime voorkomt en jouw server laat draaien met de nieuwste versies van kernels geïnstalleerd. Op deze manier kun je erop vertrouwen dat er altijd een bijgewerkte versie op jouw server draait.

Nieuwste beveiligings- en stabiliteitsupgrades
KernelCare controleert elke 4 uur op nieuwe beschikbare patches. Als er een nieuwe patch wordt gevonden, wordt deze gedownload en automatisch toegepast. Met KernelCare is het niet nodig om updates handmatig te controleren en toe te passen. Dit bespaart tijd terwijl KernelCare dit cruciale aspect van serverbeheer afhandelt.

Het duurt slechts enkele minuten om te installeren
Het installeren van KernelCare is eenvoudig en je hoeft de server niet opnieuw op te starten. Het enige dat nodig is, is een eenvoudige opdracht via de opdrachtregel.

Snelle uitrol van patches
Het KernelCare-team controleert voortdurend mailinglijsten op het gebied van beveiliging. Zodra ze merken dat er een beveiligingsprobleem is dat een van de ondersteunde kernels treft, bereiden ze onmiddellijk een patch voor die kwetsbaarheid voor.

Geen invloed op de prestaties
KernelCare laadt patches met behulp van een speciale kernelmodule. Omdat patches slechts nanoseconden in beslag nemen, hebben ze geen invloed op de algehele systeemprestaties.

Mogelijkheid om wijzigingen terug te draaien
Met KernelCare kun je altijd alle toegepaste wijzigingen ongedaan maken door een speciaal commando uit te voeren.

Nu je enkele van de functies en voordelen van KernelCare heeft gezien, weet ik zeker dat je begrijpt waarom het altijd ten zeerste wordt aanbevolen om KernelCare op je systeem te installeren.