Wat is een WordPress plugin?

Gemiddelde leestijd: 1 min

Plugins in WordPress.

WordPress is een van de meest gebruikte software om websites mee te bouwen.
De software biedt veel mogelijkheden en elementen om je website te optimaliseren en toe te voegen. Voor sommige functionaliteiten heeft het wordpress thema geen mogelijkheden, hiervoor kun je WordPress plugins installeren. In dit artikel leggen we uit wat plugins zijn en hoe ze werken.

WordPress plugins.

Plugins bieden extra functionaliteiten voor jouw website. Als er iets is aan het thema van jouw website kan het gebruik van plugins uitkomst bieden.
Een plugin verbeterd de prestatie en het gebruikersgemak van jouw website. Voor vrijwel alles wat je kunt bedenken bestaat er een plugin. Van het tegenhouden van spammails, het maken van een formulier, een betaalomgeving of het sneller maken van je website.

Hoe werkt een plugin?

WordPress is zodanig ontwikkeld dat de gebruiker niet al te veel technische kennis nodig heeft om een professionele website te ontwikkelen. Kennis van coderen/programmeren is niet nodig. Hiervoor kun je namelijk plugins installeren. Die doen voor jou het programmeerwerk.

Mochten er verder nog vragen zijn dan vernemen wij dat graag.