Wat is CAPTCHA? En waar wordt het voor gebruikt?

Gemiddelde leestijd: 1 min

In dit artikel leggen wij uit wat CAPTCHA is en waar het voor wordt gebruikt.

Wat is CAPTCHA?

Een CAPTCHA is een test om te bepalen of de gebruiker een computer of een mens is. Het meest voorkomende type CAPTCHA is een afbeelding van verduisterde letters of cijfers die in een kader worden weergegeven. Een gebruiker moet de reeks correct typen voordat hij naar de website gaat of gegevens indient. Aangezien geautomatiseerde bots deze afbeeldingen niet kunnen lezen, wordt voorkomen dat ze de bronnen van de website misbruiken.

De volgende afbeelding is een voorbeeld van een veelvoorkomend type CAPTCHA:

Overweeg CAPTCHA-bescherming aan jouw website toe te voegen als deze een van de volgende kenmerken heeft:

● Enquêtes of peilingen.
● Pagina’s die bestandsuploads of -downloads door gebruikers accepteren.
● Alle andere pagina’s die door de gebruiker aangeleverde gegevens accepteren.
● Formulieren die door gebruikers ingediende gegevens verwerken, waaronder e-mailformulieren, reactieformulieren en registratieformulieren.

IMPLEMENTATIES VAN CAPTCHA

Hieronder volgen enkele van de vele methoden voor het implementeren van CAPTCHA voor PHP.

● Google biedt de reCAPTCHA-service. Voor algemene informatie over reCAPTCHA ga je naar http://www.google.com/recaptcha. Ga voor specifieke informatie over het implementeren van reCAPTCHA met PHP naar https://developers.google.com/recaptcha/intro
● Met het Securimage-script kun je eenvoudig op PHP gebaseerde CAPTCHA’s aan een website toevoegen. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.phpcaptcha.org

Mocht het artikel niet volledig duidelijk zijn of uw probleem niet oplossen?
Neem dan contact met ons op.