Top 10 WordPress back-up plugins

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 4 min

Op zoek naar de beste WordPress backup plugins? Back-ups zijn belangrijk om jouw website veilig te houden. Wanneer jouw website crasht om welke reden dan ook, kan je jouw site snel terughalen van de meest recente back-up zonder verlies van inhoud en bestanden.

In dit artikel zullen we je helpen de beste WordPress back-up plugins voor je behoeften te kiezen door de meest populaire WordPress back-up plugins op de markt te vergelijken.

Als je niet weet hoe je een plugin kan downloaden, in dit artikel beschrijven wij uitgebreid hoe je een plugin kunt downloaden.

1. All-in-One WP Migration

De plugin All-in-One WP Migration exporteert jouw WordPress website inclusief de database, media bestanden, plugins en thema’s zonder dat technische kennis vereist is. Upload jouw site naar een andere locatie met een drag and drop in WordPress. Er is een optie om een onbeperkt aantal find and replace operaties op je database toe te passen tijdens het export proces. De plugin zal ook eventuele serialisatie problemen die zich voordoen tijdens de find/replace operatie.

2. UpdraftPlus

UpdraftPlus is één van de beste WordPress backup plugins op de markt. Het is beoordeeld als de meest populaire back-up oplossing voor WordPress, met meer dan een miljoen actieve installaties. Zelfs met de gratis versie van de plugin, kun je gemakkelijk volledige, handmatige of geplande back-ups maken van al jouw website bestanden, inclusief jouw database, plugins en thema’s. Het herstellen van je bestanden is eenvoudig, en je kunt het doen met minimale technische kennis.

Het beste van alles is dat het meerdere cloud-opslagopties ondersteunt, waaronder Google Drive, Dropbox en Amazon S3. De gratis versie is volledig gevuld met alle essentiële functies, en die kan je makkelijk verbeteren van de kern functionaliteiten met hun premium versie.

3. BackupBuddy

BackupBuddy bestaat al sinds begin 2010 en heeft al een half miljoen WordPress websites beschermd.

Met slechts een paar klikken kun je een back-up van jouw hele website maken vanuit jouw WordPress dashboard. Je kunt automatische back-ups plannen, je back-upbestanden naar een externe beveiligde locatie sturen en jouw bestanden snel herstellen.

De mogelijkheid om jouw database te repareren en te optimaliseren is een van de unieke functies die BackupBuddy biedt. Bij elke plugin-aankoop krijg je 1 GB gratis Stash Live-opslagruimte. Stash Live maakt continu een back-up van jouw databasewijzigingen, zoals nieuwe of gewijzigde berichten, waardoor je gerust kunt zijn. Het beste van alles is dat Stash Live perfect werkt, zelfs als jouw site wordt gehost op een goedkope gedeelde hosting.

4. VaultPress

VaultPress is een van de krachtige back-up- en beveiligingsplugins voor WordPress van Automattic, het team achter WordPress.com.

Met VaultPress kan je een actuele back-up van jouw site bijhouden met dagelijkse of real-time synchronisatie. Bovendien voert het regelmatig beveiligingsscans uit, zodat je potentiële bedreigingen gemakkelijk kunt identificeren en verhelpen. Als er malware of virussen worden gedetecteerd, kan je deze met één enkele klik uitbannen.

VaultPress maakt nu deel uit van Jetpack, dus je moet Jetpack op jouw site installeren, jouw website verbinden met WordPress.com, en (ten minste) het persoonlijk plan selecteren om aan de slag te kunnen.

5. WP Time Capsule

WP Time Capsule is een perfecte oplossing voor jou als je een back-up wilt maken van alleen jouw recente bestanden, en niet van jouw gehele WordPress site. Met WP Time Capsule kun je een back-up van je website maken naar je favoriete cloudopslagsites, zoals Google Drive, Dropbox of Amazon S3.

Het grote voordeel van WP Time Capsule is dat het aanzienlijk minder server resources verbruikt, omdat het je back-up bestanden niet comprimeert en zipt.

Om WP Time Capsule op je site te gebruiken, registreer je je voor een account op WP Time Capsule, installeer je de gratis plugin en verbind je vervolgens de cloud app met je plugin zodat je je WordPress back-up bestanden naar de door jou gewenste locatie kunt sturen. Na het voltooien van een volledige back-up, kun je een tijd plannen voor het maken van een back-up van jouw recent gewijzigde bestanden.

6. BackWPUp

BackWPUp is een back-up plugin die een back-up maakt van je complete WordPress installatie en deze opslaat op een externe locatie van je voorkeur, zoals Dropbox of Amazon S3.

Met de premium versie kun je back-upbestanden opslaan naar Google Drive en Amazon Glacier.Enkele van de unieke kenmerken van de premium versie zijn:

• Maak een back-up naar meerdere bestemmingen per taak.
  • Synchroniseer bestanden op externe back-up locatie zoals Google Drive, Dropbox.
  • Back-up specifieke bestandspad van uw site per uw behoeften.

7. BackUpWordPress

BackUpWordPress is een gemakkelijk te gebruiken back-up plugin, omdat er geen installatieconfiguraties aan jouw kant nodig zijn. Na activering, het back-ups van jouw bestanden direct uit de doos.

Standaard worden de back-upbestanden opgeslagen in /wp-content/backups op de locatie van je website, maar je kunt het pad gemakkelijk wijzigen als je dat wilt. Aangezien alle bestanden, inclusief jouw niet-WordPress-bestanden, zullen worden geback-upt in jouw site root, is het sterk aanbevolen om het pad te wijzigen zodat het veilig is.

De plugin kan zowel op Linux als op Windows servers werken. Het stelt je ook in staat om de bestanden uit te sluiten die je niet wilt back-uppen.

8. Duplicator

Duplicator maakt het gemakkelijk om een back-up van al jouw WordPress bestanden in een zip-formaat te maken, zodat je ze offline kunt downloaden, migrerend over dezelfde of verschillende servers.

Een van de unieke voordelen van het gebruik van Duplicator is de mogelijkheid om jouw vooraf geconfigureerde sites te klonen. In plaats van het handmatig configureren van jouw favoriete thema’s of plugins, kan je met Duplicator een enkele site configureren en deze bundelen. Op deze manier kun je jouw vooraf geconfigureerde WordPress sites migreren naar verschillende locaties, waardoor je niet opnieuw hoeft te werken.

Net als veel andere populaire WordPress back-up oplossingen, kun je met Duplicator back-ups plannen, ze naar cloudopslag sturen en jouzelf e-mailmeldingen sturen.

9. CYAN Backup

Nog een ondergewaardeerde backup plugin die super effectief is voor jouw backup behoeften. CYAN Backup ondersteunt uurlijkse, dagelijkse, wekelijkse, en maandelijkse back-ups. Als je op zoek bent naar het maken van back-ups van uw website na een paar uur, dan is deze plugin is voor jou. De plugin staat ook toe om te specificeren welke gegevens jij wel of niet wilt back-uppen.

Maak een back-up van jouw volledige WordPress site en zijn database in een zip-bestand op een schema. Opties voor externe opslag zijn FTP, SFTP en FTPS.

10. WP Database Backup

Met WP Database Backup kun je back-ups maken en terugzetten met slechts een enkele klik. Het biedt iets meer functies dan WP-DB-Backup doet, maar is over het algemeen zeer vergelijkbaar.

Enkele van de belangrijkste functies die u nuttig zult vinden zijn:

• Eenvoudige configuratie.
  • Bewaar uw database back-up op een externe locatie.
  • Ondersteunt meerdere opslagbestemmingen.
  • Back-ups sorteren en zoeken vanuit een lijst.
  • Biedt uitgebreide documentatie om u door het proces te leiden.

Dit waren de top 10 back-up plugins van WordPress. De plugins die in dit rijtje staan zijn aanbevolen om te downloaden, indien mogelijk zo min mogelijk plugins te hanteren voor de veiligheid, snelheid en stabiliteit van de websites.