Top 10 Plugins

Gemiddelde leestijd: 5 min

De top 10 plugins is gebaseerd op de download aantallen van WordPress.org, en dit zijn de 10 meest gedownloade WordPress plugins aller tijden van de 55.000+ plugins die momenteel beschikbaar zijn.

1. Contact Form 7

De volgende meest populaire plugin is Contact Form 7, die eenvoudige en effectieve contactformulieren voor uw blog maakt. Gezien het feit dat we allemaal een gemakkelijke manier nodig hebben om met mensen in contact te komen, is het geen verrassing om deze plugin zo hoog op de lijst te zien. De plugin is ontwikkeld door Takayuki Miyoshi en kan meerdere contactformulieren op dezelfde site aan; het integreert ook Akismet spam filtering en laat je de styling en de velden die je in het formulier wilt gebruiken aanpassen. De plugin biedt CAPTCHA en Ajax indiening.

Nogmaals, dit is een van de plugins die kan worden gebruikt door absoluut iedereen, maakt niet uit of u een persoonlijke blog of u een bedrijf dat u monetize. Waarom? Omdat het gratis is, gemakkelijk te configureren, en efficiënt.

2. Yoast SEO

Een van de plugins die veel liefde krijgt van mensen is, zonder twijfel, Yoast SEO. Deze plugin wordt gebruikt door (bijna) iedereen die een blog of site op WordPress heeft. Het is zelfs moeilijk om websites te vinden waarop Yoast SEO NIET is geïnstalleerd.

3. Classic editor

Classic Editor is een officiële plug-in onderhouden door het WordPress-team dat de vorige (“klassieke”) WordPress-editor en het scherm “Post bewerken” herstelt. Het maakt het mogelijk om plug-ins te gebruiken die dat scherm uitbreiden, metavakken in oude stijl toevoegen of anderszins afhankelijk zijn van de vorige editor.

Classic Editor is een officiële WordPress plugin, en zal volledig worden ondersteund en onderhouden tot ten minste 2022, of zolang als nodig is.

In één oogopslag voegt deze plugin het volgende toe:

• Beheerders kunnen de standaard editor voor alle gebruikers selecteren.
  • Beheerders kunnen gebruikers toestaan hun standaard editor te wijzigen.
  • Indien toegestaan, kunnen de gebruikers kiezen welke editor te gebruiken voor elk bericht.
  • Elk bericht wordt geopend in de laatste editor die wordt gebruikt, ongeacht wie het laatst heeft bewerkt. Dit is belangrijk voor het behouden van een consistente ervaring bij het bewerken van inhoud.

Daarnaast bevat de Classic Editor-plug-in verschillende filters waarmee andere plug-ins de instellingen kunnen beheren, en de editorkeuze per post en per posttype.

Standaard verbergt deze plugin alle functionaliteit die beschikbaar is in de nieuwe blok-editor (“Gutenberg”).

4. Akismet

Niet ver van Yoast SEO als het gaat om het aantal downloads is Akismet Anti-Spam. Akismet is een tool ontwikkeld door Automattic, gemaakt om automatisch spam commentaren te blokkeren. Elke dag worden we gespamd door ofwel promotionele links, irrelevante verhalen, kwaadaardige inhoud of gewoon per ongeluk. En het is erg moeilijk om ze allemaal zelf te filteren, vooral als je een bedrijf hebt dat honderden reacties per dag krijgt.

De plugin is niet alleen goed voor de automatisering, maar ook voor de veiligheid, omdat het niet zal toestaan dat kwaadaardige of problematische inhoud wordt gepubliceerd op jouw site.

Akismet controleert ook al jouw contact formulier inzendingen tegen hun wereldwijde database van spam, dus je zult er zeker van zijn alleen de goede en relevante informatie krijgt te krijgen. De plugin is verplicht voor blog- en bedrijfseigenaren die dagelijks minstens tientallen reacties ontvangen.

5. Elementor

Een mooie landingspagina is essentieel, dus het is geen verrassing dat #5 Elementor is waarmee je aangepaste pagina’s kunt bouwen, onafhankelijk van wat je huidige thema je toestaat om te doen. Hoe werkt het precies? Het geeft je een visueel ontwerp-interface waar je kunt jouw pagina maken vanaf nul of gebruik een van de beschikbare sjablonen.

Deze plugin is een van die die je moet installeren op jouw website omdat het helpt je big time, vooral als je wilt volledige controle over jouw ontwerp. Er zijn een heleboel gratis sjablonen in de Elementor bibliotheek die je kunt gebruiken om direct een pagina te maken.

6. WooCommerce

Hoe kon e-commerce deze lijst van de meest populaire WordPress plugins missen? WooCommerce is de plugin waarmee u jouw WordPress site in een online winkel kunt veranderen, zodat je jouw producten op het web aan jouw klanten kunt verkopen.

Natuurlijk, deze plugin is gebouwd voor commerciële doeleinden, dus alle gebruikers moeten ondernemers zijn (of het nu voor bijprojecten is of voor de kost).

Wat leuk is aan WooCommerce is dat het zeer flexibel is in termen van aanpassingsmogelijkheden. Afgezien van de ingebouwde instellingen, hebben veel ontwikkelaars er een gemeenschap omheen gebouwd en extensies gemaakt, zodat online verkopen zo soepel mogelijk kan verlopen. Met WooCommerce kan je zowel fysieke als digitale goederen verkopen, productvariaties toevoegen, affiliate links gebruiken, en uitgebreide betaalmethodes.

7. Jetpack – WP-beveiliging, -back-up, -snelheid en -groei

Een andere plugin gebouwd door Automattic haalt de top van de meest populaire WordPress plugins. Deze keer is het Jetpack, een multifunctionele tool die goed is in (bijna) alles. Het helpt je met marketing, design en beveiliging. Onder de verschillende functies, vindt u site analytics, geautomatiseerde sociale media posten, meerdere WordPress thema’s, spam filtering, downtime monitoring, malware scanning, login beveiliging, lazy afbeelding laden, CDN, en nog veel meer.

Jetpack wordt geleverd in een gratis en drie betaalde plannen, dus niet alle van de functies zijn gratis. De plugin is geschikt voor persoonlijke blogs, en voor zowel startups als corporate bedrijven. Het voldoet aan alle basisbehoeften en alle budgetten.

8. Really Simple SSL

De Really Simple SSL plugin detecteert automatisch je instellingen en configureert je website.
Om de plugin snel te houden zijn de opties tot een minimum beperkt. Je site wordt volledig naar SSL gemigreerd.

9. Contactformulier door WPForms – Drag & Drop formulier maker voor WordPress

Als we deze lijst van de meest populaire WordPress plugins afronden, maken we kennis met WPForms, die ook deel uitmaakt van onze lijst van must-have WordPress plugins. Als je een mooi formulier aan je WordPress site wilt toevoegen, kun je dat met deze plugin in een paar klikken doen. WPForms stelt je in staat om een mooi contactformulier te maken met behulp van een eenvoudige drag-and-drop interface.

Deze plugin is gebouwd voor mensen die in staat willen zijn om trendy formulieren te maken zonder webontwikkelaars in te huren. WPForms Lite is beperkt tot drie soorten formulieren (inclusief contactformulieren). WPForms Pro biedt geavanceerde integraties voor het maken van enquêteformulieren, quizzen, betalingsformulieren en meer.

10. Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

Zoals je kunt zien, zijn de meest populaire WordPress plugins divers en komen met een breed scala aan functies. Wordfence is een plugin alleen over veiligheid; het werd gemaakt om jouw site veilig te houden. Wordfence zet een firewall op jouw site te houden uit de buurt van kwaadaardig verkeer. Afgezien van dat, biedt het een malware scanner die verdachte externe pogingen blokkeert en zorgt voor een veilige login systeem.

Wat leuk is aan deze plugin is dat het waarschuwingen geeft elke keer als er iets vreemds gebeurt op jouw site. Met vreemd bedoel ik alles wat niet zou moeten gebeuren in termen van beveiliging. Bijvoorbeeld wanneer een plugin die je gebruikt wordt gesloten of verlaten of wanneer er een kwetsbaarheid probleem optreedt.

Op het eerste gezicht (en in het boek van een professional), is het hebben van Wondfence geïnstalleerd op jouw WordPress site verplicht als u niet voor onnodige problemen wilt komen te staan of op zijn minst als je potentiële gevaren wilt verminderen. Maar natuurlijk zijn er veel mensen in deze wereld die denken dat beveiliging niet iets is om zich zorgen over te maken, dus… Jouw site onder controle houden zou ideaal zijn, maar het is alleen aan jou hoe je de dingen ziet en hoe je wilt omgaan met problemen (ze voorkomen of ze bestrijden als dat het geval is).

Dit waren de top 10 meest gedownloade plugins van WordPress. De plugins die in dit rijtje staan zijn aanbevolen om te downloaden, indien mogelijk zo min mogelijk plugins te hanteren voor de veiligheid, snelheid en stabiliteit van de websites.