Top 10 Analytics tools

Gemiddelde leestijd: 4 min

Ben je op zoek naar de beste analytics oplossingen voor jouw WordPress site? Met een analytics tool kan je komen te weten hoeveel bezoekers er naar jouw website komen, waar ze vandaan komen en wat ze op jouw site doen.

Veel beginners vertrouwen op hun beste gok wanneer ze een nieuwe website of blog beginnen. Jij hoeft dat niet te doen, wanneer je gegevens kunt verzamelen en weloverwogen beslissingen kunt nemen om jouw bedrijf te laten groeien met deze analytische oplossingen.

In dit artikel hebben we de beste analytics oplossingen voor WordPress gebruikers uitgekozen. We zullen een blik werpen op elk van hen en hun voor-en nadelen.

1. MonsterInsights

MonsterInsights is de beste analytics oplossing voor je WordPress site. Het stelt je in staat om eenvoudig Google analytics in WordPress te installeren en toont je nuttige rapporten in je WordPress dashboard.

Het voegt een website statistieken dashboard toe in jouw WordPress admin gebied dat je top verkeersbronnen toont. MonsterInsights toont ook de top ranking artikelen, pagina’s en meer, zodat je het gedrag van gebruikers beter kunt begrijpen en jouw bedrijf met vertrouwen kunt laten groeien.

Het wordt ook geleverd met eCommerce tracking, waardoor het super eenvoudig is om WooCommerce gebruikers te volgen in Google Analytics. Je kunt deze gegevens ook gebruiken om het verlaten van karren op uw website te verminderen.

2. ExactMetrics

ExactMetrics (voorheen Google Analytics Dashboard voor WP) is een van de top Google Analytics plugins voor WordPress. Veel beginners vinden Google Analytics rapporten een beetje moeilijk te begrijpen. ExactMetrics maakt ze eenvoudig te begrijpen en toont prachtige rapporten direct in jouw WordPress admin gedeelte.

Het bevat demografische rapporten, verbeterde link tracking, affiliate link tracking, real-time rapporten, en nog veel meer.

3. Google Analytics

Google Analytics is de meest populaire analytische oplossing die beschikbaar is. Het is gratis en kan gemakkelijk in WordPress worden geïnstalleerd met behulp van de hierboven vermelde plugins. Je kunt het echter ook rechtstreeks installeren door de code op jouw site toe te voegen.

Je kan één account gebruiken om het op meerdere websites te installeren en al jouw rapporten onder één dashboard te bekijken.

Het toont je niet alleen het aantal bezoekers, maar met geavanceerde rapporten kan je links volgen, A/B testen uitvoeren, gebruikersbetrokkenheid volgen, real-time verkeersinzichten krijgen, en nog veel meer.

4. Heap

Heap is een krachtige website analyse tool waarmee je codeloos gegevens kunt vastleggen voor elke klik, tik, verandering, swipe, en pageview.

Het wordt geleverd met geavanceerde gedragsgegevens waarmee je jouw websiteverkeer diepgaand kunt analyseren. Heap is gemaakt voor mensen die houden van gegevens, analyses en statistieken en maakt het mogelijk om aangepaste rapporten, weergaven en tracking te genereren.

Voor eCommerce websites biedt Heap geavanceerde attributie, conversie optimalisatie, snellere rapporten en gebruikers tracking voor niet alleen acquisitie maar ook lange termijn waarde.

5. WP Statistics

WP Statistieken is een WordPress analytics plugin voor jouw site. Het toont tracking statistieken met eenvoudige grafieken in jouw WordPress admin gebied.

De plugin helpt bij het bijhouden van omleidingen van zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo, Yandex, en nog veel meer. Je kan gebruikersrollen beheren om deze statistieken in WordPress dashboard weer te geven.

WP Statistieken staat je toe om gegevens te filteren op browser versies, bezoekers land, zoekwoorden, IP’s, pagina’s en meer. Het kan ook automatisch rapporten e-mailen voor alle statistieken.

Het nadeel is dat het alle gegevens op jouw WordPress site opslaat. Na verloop van tijd kan dit de grootte van jouw WordPress back-up vergroten.

6. Crazy Egg

Crazy Egg laat je zien waar jouw bezoekers klikken op jouw site. Deze technologie wordt heat-mapping genoemd, en het stelt je in staat om te visualiseren hoe jouw gebruikers omgaan met je website.

Behalve heat-mapping, laat het je ook zien hoe ver de gebruikers scrollen op je pagina’s, zodat je de inhoud van jouw website kunt analyseren. Met hun Confetti tool kan je de kliks segmenteren naar verwijzingen, bronnen, zoektermen, enz.

Het biedt een A/B testing tool om de juiste kleur, lettertype en afbeelding te kiezen op basis van de gebruikersstatistieken. Dit helpt je om data-gedreven actie te ondernemen voor het ontwerp van jouw website en landingspagina’s.

7. Mixpanel

Mixpanel helpt je bij het real-time bijhouden van gebeurtenissen voor jouw campagnes. Het is beschikbaar voor zowel websites als mobiele apps. Het wordt geleverd met een krachtige targetting op gebruikersniveau en helpt je bij het opbouwen van gebruikersbehoud door pushmeldingen en e-mails naar jouw gebruikers te sturen.

Je kan ook funnels maken om klanten te volgen en conversies te verhogen. De prijs is gebaseerd op de acties die mensen op jouw site/app ondernemen, dus dit kan hoger uitvallen dan je verwacht.

8. Matomo

Matomo (voorheen Piwik) is een gratis zelf gehoste open source analytics oplossing voor je websites. Het heeft ook een premium cloud-hosted versie. Matomo biedt user-centric inzichten, data bescherming, aangepaste en uitgebreide analytics rapporten en meer.

Je kunt het gebruiken op enterprise niveau. Matomo’s support team helpt je actief met het configureren van het analytics platform op je site. Het heeft een mobiele app die statistieken op je telefoon kan tonen.

9. Woopra

Woopra is een andere web analytics oplossing die real-time statistieken biedt en gebruikers volgt tot op individueel niveau. Het richt zich op klantentrends, retentie, segmentatie en meer.

Je kan trechters creëren en controleren wat jouw gebruikers weerhoudt om actie te ondernemen op jouw site. Woopra heeft een WordPress-plugin die de integratie eenvoudig maakt.

10. StatCounter

De StatCounter plugin stelt je in staat jouw WordPress site te verbinden met de StatCounter dienst. Het is een cloud-gebaseerde website stats teller service die een basis website statistieken service biedt.

Je kan eenvoudig te volgen rapporten zien voor jouw verkeersbronnen, bezoekerslocaties, browsers, en meer. Het is gemakkelijk te gebruiken, maar mist de geavanceerde functies die je krijgt van andere analytics oplossingen. Bijvoorbeeld, eCommerce tracking, affiliate link tracking, doelen en event tracking, en meer.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste analytische oplossingen voor WordPress.