Start met WooCommerce in 5 stappen

Gemiddelde leestijd: 1 min

In dit artikel, leren we je hoe je een website opzet met WooCommerce.

WordPress installeren

Nu heb je een ruimte om te beginnen met het bouwen van jouw website. Om een basis te leggen, gebruik het gratis WordPress software platform.

Veel hosting bedrijven hebben een één-klik WordPress installatie beschikbaar, dus zorg ervoor dat je naar deze optie zoekt of vraagt of het beschikbaar is. Anders kan je het downloaden van WordPress.org en vervolgens installeren door de instructies op te volgen: Hoe WordPress te installeren.

Activeer WooCommerce

Met jouw website up and running, is het tijd om e-commerce functionaliteit met WooCommerce te installeren. Er zijn drie manieren om dit te doen.

1- Maak een gratis account aan op WooCommerce.com
2- Meld je aan voor een account op WordPress.com en WooCommerce.com
Kies uit:
Een vooraf geïnstalleerde oplossing bij een vertrouwde host
Automatisch installeren van WooCommerce als je al een WordPress site heeft

Download de WooCommerce plugin
1- De WooCommerce plugin downloaden
2- Download de plugin
3- Ga naar je website
4- Ga naar: Dashboard > Plugins > Nieuw toevoegen > Uploaden
5- Selecteer de gedownloade plugin
6- Installeer
7- Activeer

Zoek naar de WooCommerce plugin vanaf jouw website
1- Ga naar jouw website
2- Ga naar: Dashboard > Plugins > Nieuw toevoegen > Plugins zoeken
3- Zoek naar “WooCommerce
4- Installeer
5- Activeer

Na het activeren van de plugin, wordt je gevraagd met een Setup Wizard. Wij raden je aan deze stappen te volgen, omdat het je door de eerste installatie leidt.

Kies een thema

In de Setup Wizard hierboven, zal je gevraagd worden om een thema te kiezen. Het thema dat je kiest zal het begin uiterlijk en de lay-out van jouw winkel/site bepalen (hoewel je het vanaf daar kunt aanpassen!). Je kunt een gratis thema gebruiken dat met WordPress wordt meegeleverd of je kunt een premium thema kopen.

Wij raden Storefront en zijn child thema’s omdat ze zijn gebouwd en geoptimaliseerd voor WooCommerce. Storefront is gratis. Als je wenst om functionaliteit toe te voegen, kun je Storefront extensies kopen.

Als Storefront niet voor jou is, zijn er tal van andere thema’s die geweldig werken met WooCommerce.

WooCommerce uitbreiden

Laat jouw winkel groeien door functionaliteit toe te voegen met extensies.

Je kunt gratis een winkel/website beginnen en deze uitbreiden naarmate jouw klantenbestand en inkomsten groeien. Elke uitbreiding wordt gekocht op een abonnement dat je toegang geeft tot ondersteuning en product updates. Een abonnement wordt jaarlijks gefactureerd.