Mediabibliotheek in WordPress

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 5 min

Media bibliotheek

Media bestaat uit de afbeeldingen, video, opnames en bestanden die je uploadt en gebruikt in jouw blog. Media wordt meestal geüpload en ingevoegd in de inhoud wanneer je een bericht of een pagina schrijft. Houd er rekening mee dat de uploadinstelling in het mediascherm met instellingen de locatie en structuur van de uploaddirectory beschrijft (waar jouw mediabestanden zijn opgeslagen). Als je media moet uploaden, zelfs als die media niet gerelateerd is aan een post of pagina, dan moet je het Media Add New Screen gebruiken.

Ga naar het scherm media toevoegen om nieuwe media te installeren door op de koppeling Nieuwe toevoegen bovenaan dit scherm te klikken of Media> Nieuw toevoegen te selecteren in het menu aan de linkerkant.

Mediabibliotheek

In het mediabibliotheekscherm kun je media die eerder naar jouw blog is geüpload, bewerken, bekijken en verwijderen. Er kunnen meerdere media-objecten worden geselecteerd om te verwijderen. Er is ook een zoek- en filtermogelijkheid zodat je de gewenste media kunt vinden.

Mediabibliotheek biedt twee soorten weergaven. Een daarvan is een eenvoudige visuele rasterweergave en een andere is een conventionele lijstweergave. Schakel tussen deze weergaven met de pictogrammen links boven het scherm.

Rasterweergave mediabibliotheek

In de rasterweergave van de mediabibliotheek zijn miniaturen van afbeeldingen, audiopictogrammen en filmpictogrammen in het raster gerangschikt.

Filteropties

Bovenaan de rasterweergave kun je de media filteren op mediatype en datum:

Alle media-items

Met deze vervolgkeuzelijst kun je, op mediatypen zoals afbeeldingen, audio en video of niet-gehecht aan berichten of pagina’s, selecteren welke media worden weergegeven in de mediatabel. Standaard zijn “Alle media-items” geselecteerd en wordt al jouw media weergegeven.

Alle datums

Met deze vervolgkeuzelijst kun je op datum selecteren welke media wordt weergegeven in de rasterweergave. Standaard is “Alle datums weergeven” geselecteerd en worden al jouw media weergegeven.

Aan de rechterkant is een zoekvak waarin je een woord of een reeks woorden kunt invoeren om te zoeken en alle media weer te geven die aan jouw zoektermen voldoen. De zoekresultaten worden bijgewerkt terwijl je typt.

Media verwijderen

Om media-items te verwijderen, klik je op de knop Bulk selecteren bovenaan het scherm. Selecteer alle items die je wilt verwijderen en klik op de knop Selectie verwijderen. Als je op de knop Selectie annuleren klikt, keer je terug naar jouw media.

Bijlage details

Als je in de rasterweergave van de mediabibliotheek op een miniatuurafbeelding, audiopictogram of videopictogram klikt, wordt een dialoogvenster met bijlagedetails weergegeven, waarmee je een voorbeeld van media kunt bekijken en snel wijzigingen kunt aanbrengen. Alle wijzigingen die je aanbrengt in de bijlagegegevens, worden automatisch opgeslagen. Je kunt ook individuele items verwijderen en het uitgebreide bewerkingsscherm openen vanuit het detaildialoogvenster.
Gebruik de pijlknoppen boven aan het dialoogvenster of de linker- en rechterpijltoetsen op je toetsenbord om snel tussen media-items te navigeren.

Bijlagedetails verandert het uiterlijk en de informatie per mediatype. De linkerkant van dit dialoogvenster toont de afbeelding, audiospeler of videospeler. Aan de rechterkant worden de volgende kenmerken van mediabestanden en optionele gegevens weergegeven. Sommige ervan kunnen vanuit dit dialoogvenster worden bewerkt.

• Bestandsnaam – De naam van het mediabestand
  • Bestandstype – Het MIME-type mediabestand
  • Geüpload op – De datum waarop het mediabestand is geüpload
  • Bestandsgrootte – De bestandsgrootte van het mediabestand
  • Afmetingen – (alleen afbeeldingsbestanden) De afmetingen van afbeeldingsmedia
  • URL – Alleen-lezen weergave van een directe link naar het mediabestand.
  • Titel – De naam van de media. Een titel wordt vaak weergegeven op bijlagepagina’s en galerijen als thema’s of plug-ins zijn ontworpen om deze weer te geven.
  • Bijschrift – Een korte uitleg van de media.
  • Beschrijving – Een uitleg van deze specifieke media.
  • Alt-tekst – (alleen afbeeldingsbestanden) De alt-tekst voor de afbeelding, bijv. “The Mona Lisa” om de media te beschrijven. Gebruikt voor toegankelijkheid.
  • Artiest – (alleen spraakbestanden) Zanger, componist of producent van deze media.
  • Album – (alleen spraakbestanden) Albumtitel die deze media bevat.
  • Geüpload door – auteur die de media heeft geüpload.
  • Geüpload naar – Titel van de post of pagina die deze media bevat. Klik op de titel om die post of pagina in een bewerkingsscherm te bekijken. Als de media niet aan een bericht of pagina was gekoppeld, wordt deze regel niet weergegeven.

Onderaan zijn er drie linkmenu’s:

Bekijk bijlagepagina

Toont de media in een gesimuleerde weergave van hoe de afbeelding eruit zou zien als deze in jouw thema wordt weergegeven.

Bewerk meer details

Geeft het scherm Media bewerken weer. Zie Media bewerken voor details over het bewerken van media-informatie.

Permanent verwijderen

Verwijdert de media.

Ook hebben afbeeldingsbestanden de knop Afbeelding bewerken linksonder

Bewerk afbeelding

(Alleen afbeeldingsbestanden) Stelt je in staat bewerkingen uit te voeren zoals roteren, schalen en bijsnijden.

Media bibliotheek list view

In Mediabibliotheek Lijstweergave geeft een tabel al jouw media weer, per rij. De media worden eerst vermeld met de nieuwste geüploade media.

Tabel met media

De tabel met media bevat de volgende kolommen:

• [] – Dit selectievakje, wanneer erop wordt geklikt (aangevinkt), ‘selecteert’ dat specifieke medium dat moet worden verwerkt door een bulkactie.
  • “Miniatuur” – Er is geen kolomkop voor “miniatuur”, maar in deze kolom wordt een kleine afbeelding van de daadwerkelijke media weergegeven
  • Bestand – Weergegeven in de vorm van een link, dit is Titel, de naam van de media. Als je op de titelkoppeling klikt, wordt het mediascherm bewerken geopend. Zie Media bewerken voor details over het bewerken van media-informatie. Onder de titel wordt de werkelijke naam weergegeven van het bestand dat deze specifieke media bevat.
  • Auteur – Weergegeven in de vorm van een link, dit is de auteur die de media heeft geüpload. Door op de auteurslink te klikken, worden alle media die door die gebruiker zijn geschreven, weergegeven in de mediatabel (waardoor een bulkactie kan worden toegepast op alle media voor een bepaalde auteur).
  • Geüpload naar – Geüpload naar beschrijft de titel van de Post of Pagina die deze Media bevat en de datum van die Post of Pagina. Klik op de titel om die post of pagina in een bewerkingsscherm te bekijken. Als de media niet aan een bericht of pagina was gekoppeld, zal een link “Bijvoegen” verschijnen en wanneer erop wordt geklikt, kan deze media worden toegevoegd aan geselecteerde berichten of pagina’s. Als de media aan meer dan één bericht of pagina zijn toegevoegd, worden alleen de details van de eerste post of pagina weergegeven.
  • commentaarballon – Elke mediarij heeft een commentaarballon met het aantal commentaren voor die media. Als een Media opmerkingen heeft, wordt het aantal opmerkingen weergegeven in een ballon. Als je op een blauwe opmerkingballon klikt, wordt het opmerkingenscherm weergegeven om die opmerkingen te kunnen modereren.
  • Datum – De datum waarop de media is geüpload.

Sorteerbare kolommen

Op sommige kolomkoppen, zoals de koppen Bestand, Auteur, Geüpload naar en Datum, kan worden geklikt om de mediatabel in oplopende of aflopende volgorde te sorteren. Plaats de muisaanwijzer op de kolomtitel, bijv. Bestand, om de pijl omhoog of omlaag te zien. Klik op de kop om de sorteervolgorde te wijzigen.

Paginanavigatie

Onder de Schermopties wordt het aantal weergegeven Media per pagina bepaald. Als er meer dan één pagina met Media beschikbaar is, zijn er twee vakken met dubbele pijl om naar de eerste en de laatste pagina te gaan. Er worden ook twee vakken met één pijl weergegeven om een ​​pagina vooruit of achteruit te gaan. Ten slotte kan een vak met het huidige paginanummer worden gebruikt om een ​​pagina in te voeren om direct weer te geven.

Schermopties

Met de schermopties kun je kiezen welke kolommen wel of niet worden weergegeven in de onderliggende tabel. Als je op het tabblad Schermopties klikt, wordt een lijst met kolommen weergegeven met een selectievakje naast elke kolom. Schakel het selectievakje in voor elke kolom die je in de tabel wilt weergeven, of schakel het selectievakje uit om die kolom niet weer te geven. Bovendien kan het aantal Media-items dat in de Table of Media wordt weergegeven, worden ingesteld. Klik nogmaals op het tabblad Schermopties om de schermopties te sluiten.

Zoek

Boven de tabel, aan de rechterkant, is een zoekvak waarin je een woord of een reeks woorden kunt invoeren en op Enter kunt drukken om alle media te zoeken en weer te geven die aan jouw zoekwoorden voldoen.

Filteropties

Bovenaan de lijstweergave kun je de media filteren op mediatype en datum:

Alle

Met deze vervolgkeuzelijst kun je op mediatype, zoals afbeeldingen, audio en video of niet-gehecht aan berichten of pagina’s, selecteren welke media worden weergegeven in de mediatabel. Standaard is “All” geselecteerd en worden al je media weergegeven.

Alle datums

Met deze vervolgkeuzelijst kun je op datum selecteren welke media worden weergegeven in de tabel met media. Standaard is “Alle datums” geselecteerd en worden al je media weergegeven.

Filter

Als je op deze knop klikt, worden de instellingen toegepast die je in de vervolgkeuzelijst selecteert.

Mocht er iets niet duidelijk zijn of ervaar je nogsteeds problemen?
Neem dan contact met ons op.