Hoe voeg ik een plugin toe?

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 1 min

Hoe voeg ik een plugin toe?

WordPress plugins zijn hulpprogramma’s die extra functionaliteit bieden aan uw applicatie. Om een plugin te installeren hoef je alleen in te loggen in je WordPress admin paneel. Zodra een plugin is geïnstalleerd, kunt u deze activeren of deactiveren vanuit het Plugins menu in uw WP administratie.Log in op je WordPress website

1. Login op jouw WordPress website
2. Ga naar Plugins en klik op Nieuwe plugin bij het menu aan de linkerkant van jouw admin paneel

3. Zoek de plugin in de zoekbar die je wil installeren. Als voorbeeld nemen wij de Plugin Klassieke editor.
4. Installeer de plugin door op Nu installeren te klikken.

5. Als de plugin is geïnstalleerd, klik je op Activeren

Je plugin is geïnstalleerd en geactiveerd. Je kan nu gebruik maken van de plugin door naar het menu aan de linker zijkant te gaan en te klikken op Plugins, en vervolgens op Geïnstalleerde plugins.