Hoe verberg je de WordPress adminbar voor niet administrators?

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 3 min

Standaard kan je de WordPress admin balk voor elke gebruiker eenvoudig uitschakelen vanaf het dashboard. Maar deze methode kan tijd kosten als je veel geregistreerde gebruikers op je site hebt.

In dit artikel laten we je zien hoe je de WordPress admin balk kunt uitschakelen voor alle gebruikers behalve beheerders door middel van vier methodes.

Wat is de WordPress Admin Bar?

WordPress toont standaard een admin balk aan de bovenkant voor alle ingelogde gebruikers. Deze werkbalk is zichtbaar in het WordPress admin gedeelte en ook op alle andere pagina’s wanneer je bent ingelogd.

De WordPress admin werkbalk bevat handige snelkoppelingen naar verschillende WordPress secties. De snelkoppelingen die beschikbaar zijn in de admin balk veranderd op basis van de rol en rechten van een gebruiker in WordPress.

Echter, wanneer je de openbare pagina’s op de front-end van jouw website bekijkt, kan de admin balk een beetje afleidend zijn. Het kan ook het ontwerp en de gebruikerservaring van jouw website beïnvloeden. Gelukkig zijn er meerdere manieren om de WordPress admin balk eenvoudig uit te schakelen voor alle gebruikers behalve beheerders.

Methode 1. De WordPress Admin balk uitschakelen voor elke gebruiker

WordPress biedt elke gebruiker de mogelijkheid om de beheerdersbalk uit te schakelen door simpelweg hun gebruikersprofiel te bewerken. Als site-eigenaar kan je ook de profielen van andere gebruikers bewerken en de beheerdersbalk voor hen uitschakelen.

Als je de beheerdersbalk voor een bepaalde gebruiker in WordPress wilt uitschakelen, moet je hun gebruikersprofiel bewerken.

Ga naar de pagina ‘Gebruikers’ vervolgens naar ‘Alle gebruikers’ en klik op de link ‘bewerken’ voor de gebruiker waarvoor je de beheerdersbalk wilt uitschakelen.

Dit brengt je naar de gebruikersprofiel editor pagina. Vink hier het vakje naast de optie ‘Toolbar tonen tijdens bekijken van de site‘ uit.

Scroll naar beneden en klik op de knop ‘Update profiel’ om jouw wijzigingen op te slaan. Dit zal de beheerdersbalk uitschakelen voor die specifieke gebruiker wanneer zij de website bezoeken.

Als je een handvol gebruikers, dan kun je doorgaan en handmatig uitschakelen van de admin bar voor alle van hen. Echter, als je een lidmaatschap site met veel gebruikers hebt, dan zou deze methode niet werken.

Gelukkig zijn er andere manieren om de beheerdersbalk snel uit te schakelen voor alle gebruikers behalve beheerders.

Methode 2. Schakel de Admin Bar uit voor alle gebruikers behalve admins met een plugin

Met deze methode kan je snel de WordPress admin voor alle gebruikers uitschakelen.

Eerst moet je de plugin Adminbalk op basis van gebruikersrollen verbergen installeren en activeren. Voor meer details, zie onze stap voor stap handleiding over hoe je een WordPress plugin moet installeren.

Na activering, ga naar de Instellingen vervolgens klik je op ‘Hide admin bar settings’ pagina. Vanaf hier kan je vakjes aanvinken naast de gebruikersrollen die je wilt in of uitschakelen van de admin bar.

Vergeet niet om na de wijzigingen, om op ‘Save Changes’ te klikken.

Methode 3. Schakel de Admin Bar uit voor alle gebruikers behalve beheerders met behulp van een code

Deze methode vereist dat je code toevoegt aan jouw WordPress thema bestanden. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, probeer dan één van de stappen hierboven.

Voeg simpelweg de volgende code toe aan het functions.php bestand van jouw thema of een site-specifieke plugin.

add_action('after_setup_theme', 'remove_admin_bar');
functionremove_admin_bar() {
if(!current_user_can('administrator') && !is_admin()) {show_admin_bar(false);
}
}

Deze code controleert of de huidige gebruiker geen administrator is, en of hij/zij het admin dashboard niet bekijkt. Als beide voorwaarden overeenkomen, dan zal het de WordPress admin balk uitschakelen.

Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan en jouw website te controleren om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

Methode 4. Schakel de beheerdersbalk uit voor alle gebruikers, inclusief beheerders

Wat als je de admin-balk wilt uitschakelen voor alle gebruikers, inclusief jouzelf en elke andere beheerder op jouw site Je kunt dit doen door de code aan te passen die we eerder hebben laten zien.

Voeg simpelweg de volgende code toe aan het functions.php bestand van jouw thema of een site-specifieke plugin.

/* Disable WordPress Admin Bar for all users */
add_filter( 'show_admin_bar', '__return_false');

Deze code schakelt de admin balk uit voor alle gebruikers wanneer ze de publieke pagina’s van jouw website bekijken. Alle gebruikers zullen nog steeds in staat zijn om de werkbalk in het WordPress admin dashboard te zien.

Wij hopen dat dit artikel je hebt geholpen bij het leren hoe je de WordPress admin balk kunt uitschakelen voor alle gebruikers behalve beheerders.