Hoe los je veelvoorkomende WordPress foutmeldingen op?

Gemiddelde leestijd: 3 min

The white screen of death

Meestal betekent een white screen of death (een wit scherm) dat u de geheugenlimiet hebt uitgeput. Dit kan veroorzaakt worden door een plugin die je gebruikt en die niet goed functioneert. Het kan ook worden veroorzaakt door een slecht gecodeerd thema die je gebruikt.

Probeer alle plugins te deactiveren. Als het witte scherm weggaat, probeer dan de plugins één voor één opnieuw te activeren om uit te zoeken welke plugin de overtredende was.

Als het oplossen van de problemen met de plugins het probleem niet oplost, dan moet je proberen je huidige thema te vervangen door een standaard 20/6 thema. De beste manier om dit te doen is door een backup te maken van je thema map. Daarna verwijdert u uw thema. WordPress zal automatisch terugvallen op het standaard thema.

Als het probleem hiermee is opgelost, kijk dan eens naar het bestand functions.php van je thema. Als er extra spaties onderaan staan, dan moet u overwegen om dit te repareren. Als u een slecht gecodeerde functie gebruikt in het functions.php bestand van uw thema, dan kan dit ook de oorzaak zijn.

Als geen van deze oplossingen het probleem verhelpt, dan helpt WP Proder je graag verder!

Internal server error

Lees dit artikel over hoe u een interne serverfout kunt oplossen.

Fout bij het opzetten van databaseverbinding

Als u een pagina krijgt met het bericht “Error Establishing Database Connection”, betekent dit dat er een probleem is met de verbinding met uw database en daar kunnen een aantal redenen voor zijn. De volgende zijn mogelijke redenen en oplossingen

Onjuiste wp-config.php Informatie
“Fout bij het opzetten van een databaseverbinding” wordt meestal veroorzaakt door een fout in jouw wp-config.php bestand. Open jouw site in uw FTP-client. Open wp-config.php en controleer of het volgende correct is:

• Database naam
  • Database gebruikersnaam
  • Database wachtwoord
  • Database host

Problemen met uw webhost
De volgende stap is contact opnemen met jouw webhost. De volgende hostingproblemen kunnen de oorzaak van het probleem zijn:

• Jouw database heeft zijn quota bereikt en is afgesloten
  • De server ligt plat

Neem contact op met jouw hosting provider om te zien of een van deze problemen de oorzaak is.

Gecompromitteerde website
Als u wp-config.php op fouten heeft gecontroleerd, en met jouw host heeft bevestigd dat er geen hosting problemen zijn, is het mogelijk dat jouw site gehackt is.

Je kunt gratis upgraden naar een Geoptimaliseerd WordPress Business Pro account met geavanceerde Jetpack bescherming inbegrepen.

Mislukte auto-upgrade
Er kunnen zich situaties voordoen waarbij de auto-update functie van WordPress mislukt. Symptomen omvatten:

• Een leeg wit scherm en geen informatie
  • Een waarschuwing dat de update mislukt is
  • Een PHP foutmelding

De automatische WordPress upgrade functie kan mislukken als gevolg van een hapering in de verbinding met de belangrijkste WordPress bestanden, een probleem met jouw internetverbinding tijdens de upgrade, of onjuiste Bestandstoestemmingen.

Om uw WordPress site handmatig bij te werken, zie het artikel Handmatig bijwerken

Verbinding verbroken
De foutmelding “connection timed out” verschijnt wanneer jouw website meer probeert te doen dan jouw server aankan. Het komt vooral voor bij shared hosting waar jou geheugenlimiet beperkt is. Hier zijn enkele dingen die je kunt proberen:

Deactiveer alle Plugins. Als het deactiveren van alle WordPress Plugins op uw site het probleem oplost, reactiveer ze dan één voor één om te zien welke plugin het probleem veroorzaakt. Als u geen toegang krijgt tot uw beheerschermen, lees dan hoe u uw plugins handmatig kunt deactiveren.
Schakel over naar het standaard WordPress Twenty Sixteen Thema. Dit zou alle Thema-gerelateerde problemen moeten uitsluiten.
Verhoog uw geheugenlimiet in wp-config.php. Als u op shared hosting zit, kan het zijn dat u uw hosting provider moet vragen om de geheugenlimiet voor u te verhogen.
Verhoog de maximale uitvoeringstijd in jouw php.ini bestand. Dit is geen kernbestand van WordPress, dus als u niet zeker weet hoe u dit moet bewerken, neem dan contact op met uw hosting provider om hen te vragen jou maximale uitvoeringstijd te verhogen.

Onderhoudsmodus na upgrade

Wanneer WordPress updates uitvoert, installeert het automatisch een .maintenance bestand. Na de upgrade kan je een bericht ontvangen met de tekst “Kortstondig niet beschikbaar voor gepland onderhoud. Gelieve binnen een minuut terug te komen.” Het onderhoudsbestand is mogelijk niet correct verwijderd.

Om deze melding te verwijderen doe je het volgende:

1. Log in op jouw website met behulp van jouw FTP-programma
  2. Verwijder het .maintenance bestand, dat zich in de root van jouw site bevindt

Mooie permalinks 404 en afbeeldingen werken niet

Als je 404-fouten ondervindt bij mooie permalinks en een wit scherm wanneer je afbeeldingen uploadt, dan is mod_rewrite wellicht niet standaard ingeschakeld in Apache. Mod_rewrite is een uitbreidingsmodule van de Apache webserversoftware die het mogelijk maakt URL’s on-the-fly te “herschrijven”. Het is wat je nodig hebt om mooie permalinks te laten werken.

WordPress Multisite netwerken hebben hier meestal last van, maar het kan ook voorkomen bij shared hosting providers of na een site migratie of server verhuizing.

Reset jouw permalinks via Instellingen > Permalinks. Als dit niet werkt, kan het zijn dat je het .htaccess bestand handmatig moet bewerken.

WordPress BEGIN
RewriteEngine Aan
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
END WordPress

Als je niet bekend bent met het bewerken van jouw .htaccess bestand, neem dan contact op met jouw hosting provider om hen te vragen mod_rewrite regels aan te zetten.

404-fouten bij aangepaste posttypes

Je kunt problemen ondervinden met 404-fouten en aangepaste posttypen. Probeer de volgende stappen:

Zorg ervoor dat geen van je Aangepaste posttypen en enkelvoudige pagina’s dezelfde naam hebben. Als dat wel het geval is, hernoem de enkele pagina dan, inclusief de slug.
Meld je aan bij jouw WordPress Beheerschermen, ga naar Instellingen > Permalinks. Selecteer de standaard permalinks. Opslaan. Selecteer vervolgens opnieuw de permalinks van jouw voorkeur. Dit zal de herschrijfregels spoelen en zou jouw probleem moeten oplossen.