E-mailaccount aanmaken

Gemiddelde leestijd: 1 min

Login in jouw hostingaccount

Om een e-mailaccount aan te maken dien je in te loggen in het controlpanel van jouw hostingaccount.
Dit kun je doen door te gaan naar achter jouw domeinnaam (website naam) en daarachter :2222 te plaatsen. Bijvoorbeeld: wpprovider.nl:2222

Klik op E-mail Accounts

Onder het kopje E-mailbeheerder vind je verschillende opties terug waaronder E-mailaccounts, Doorstuuradres (ookwel Forwarders genoemd), Automatische beantwoordingen, Vakantieberichten, Spamassasin & SPAM-filters, Mailinglijsten & MX-Records.

Klik op Account aanmaken

Nadat je hebt gelikt op E-mailaccounts zie je het overzicht van aangemaakte mailaccounts. Als je een account wilt aanmaken klik je op Account aanmaken. Je krijgt vervolgens de optie te zien om

Vul de gegevens in

De gebruikersnaam en wachtwoord spreken voor zich. De E-mail quota(MB) is de grootte van de mailbox. Als je Onbeperkt selecteert kan de volledige grootte van het account worden gebruikt. Het verzendlimiet is de hoeveelheid mails per dag dat verstuurd kan worden. Als je de velden hebt ingevuld klik je op Account Aanmaken.

Het account is vervolgens ingesteld en gereed voor gebruik. Je kan per direct inloggen in de webmail door te gaan naar uwdomeinnaam.nl/webmail of uwdomeinnaam.nl/roundcube